Over mij, als psycholoog en persoon

Mijn naam is Ton Fontijn en ik ben GZ-psycholoog bij psychologie2b en cedrus. De afgelopen 25 jaar gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met burn-out, angst, paniek, vermoeidheid, depressie- en andere stressklachten.

In ben ik 1989 afgestudeerd in Leiden in de richting klinische psychologie en Arbeids en organisatie psychologie. Vervolgens ben ik gaan werken voor de overheid als arbeids en organisatie psycholoog. Sinds 2000 heb ik mijn eigen psychologen praktijk. Inmiddels werk ik dus al vele jaren in de gezondheidszorg en tot op de dag van vandaag met plezier en bevlogenheid. 

Inmiddels werk ik dus al vele jaren in de gezondheidszorg als psycholoog en tot op de dag van vandaag met plezier en bevlogenheid.

Ik ben pragmatisch ingesteld, werk kortdurend (maximaal rond 12 sessies) en heb in de loop der jaren ontdekt dat ik de meeste affiniteit heb met een oplossingsgerichte behandeling. Mindfulness, systemisch werken, hypnose en Emdr deze methoden gebruik ik dan ook regelmatig

Mijn loopbaan als psycholoog

psycholoog

Ik als psycholoog en persoon

Opleidingen

Elk jaar volg ik meerdere opleidingen en trainingen om steeds ‘up to date te blijven’ zodat ik u zo professioneel en zo goed mogelijk kan helpen.

Motivatie

Ik zie mijn cliënten niet als patiënten maar als mensen die door een moeilijke tijd heengaan. Iedereen heeft de kracht om de tegenslagen in het leven te overwinnen.

Hobby’s


Wie ben ik als persoon. Wat zijn mijn hobby’s en waar haal ik als persoon energie uit.

Cognitieve gedragstherapie

  De combinatie bestaat uit hoe wij naar gebeurtenissen kijken, hoe wij daarop reageren en hoe wij ons daardoor voelen.
 Als u door een gebeurtenis onzeker wordt en uit angst hier ook naar blijft handelen zal de onzekerheid alleen maar erger worden.

×
Hypnose

Wanneer u in een toestand komt van diepe concentratie en ontspanning kunt u spreken van hypnose. Hierdoor bent u minder geneigd om in uw vaste patronen te denken en staat u meer open voor oplossingsgerichte manieren van handelen.

×
ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

Deze vorm van therapie leert om het gevecht met vervelende gedachten en emoties te stoppen. Hierdoor kan de aandacht gericht worden op wat u daadwerkelijk belangrijk vindt in het leven.

×
Mindfulness

Mindfulness is het tegenovergestelde van op de automatische piloot leven. Geniet van de positieve dingen maar ook de negatieve gevoelens en gebeurtenissen durven ervaren.

×
EDMR

EDMR is een therapie voor iemand die last blijft houden van traumatische ervaringen. Dit kunnen schokkende ervaringen zijn als een ongeluk maar ook jeugd ervaringen als pesten waarbij psychologische hulp de uitkomst kan bieden. .

×
systemisch werken

Vanaf onze geboorte leren wij vele systemen aan. We ontwikkelen ons in systemen met wie ons opvoedt, school, op een sportclub of andere verenigingen en later op ons werk. Ieder van deze levenssystemen heeft een eigen dynamisch krachtenveld, die ons op een diep en vaak onbewust niveau beweegt.

×
opleidingen
×
motivatie

Kwaliteit van hulp de verlening. Ik zie mijn cliënten niet als patiënten maar als mensen die door een moeilijke tijd heengaan en daarbij de juiste ondersteuning nodig hebben. Ik geloof dat iedereen de kracht heeft om de tegenslagen in het leven te overwinnen met de juiste psychologische hulp. 

Wat mij enorm motiveert is de persoonlijke groei die iemand doormaakt. De zoektocht naar iemand zijn eigenheid met psychologische hulp. Waarbij de verleden tijd wordt afgesloten en er met een positieve gedachten naar de toekomst wordt gekeken. Waardoor iemand weer kan genieten van het leven in het hier en nu.

Ik vind dat de kwaliteit van de hulpverlening altijd bovenaan moet staan. Door de invloed van zorgverzekeraars voelde ik dat dit niet meer gewaarborgd kon worden. Daarom heb ik besloten hier niet langer mee verbonden te zijn en mijn eigen praktijk psychologie2b te runnen. Op deze manier lukt het wel om de juiste kwaliteit van de hulpverlening aan te bieden.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Lees het hier!

 

×
Hobby's

 

In mijn vrije tijd schilder en fotografeer ik graag. De natuur is mijn grote inspiratie bron. Veel foto’s gaan daar ook over.

 

   

 

 

×
Hobby's

 

In mijn vrije tijd schilder en fotografeer ik graag. De natuur is mijn grote inspiratie bron. Veel foto’s gaan daar ook over.

 

   

 

 

×
Scroll naar top